Întrunire a tinerilor din ASCOR și LTCOR la Timișoara

La Centrul eparhial din Timișoara a avut loc zilele trecute o întrunire consultativă a reprezentanților Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) și a Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși Români(LTCOR), filialele Timișoara, Arad și Lugoj.

Scopul întâlnirii a fost găsirea unor soluții la problemele pe care le întâmpină filialele și propunerea unui program comun de colaborare. În total au participat 19 membrii A.S.C.O.R. și L.T.C.O.R., dintre care amintim pe Cristian Rădulescu, președintele A.S.C.O.R. Timișoara, Marius Lascoiu-Martin, președintele A.S.C.O.R. Arad și Alex Miheț – președintele L.T.C.O.R. Lugoj.

Din partea Centrului eparhial din Timișoara, a participat pr. Marius Florescu, redactor la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timișoarei și fost președinte al LTCOR- Timișoara, potrivit mitropolia-banatului.ro. În deschidere, acesta a vorbit despre misiunea tinerilor ca fiind o prioritate în Biserică, accentuând rolul important al unei asociații de tineri în dezvoltarea culturală și religioasă a tinerilor de azi, susținând că cele două asociații sunt „lumina și sarea Pământului”. În cadrul discuțiilor au fost prezentate activitățile desfășurate de tineri în cadrul asociațiilor, precum și problemele curente cu care se confruntă fiecare dintre acestea. În acest sens, au abordate teme precum, promovarea ASCOR și LTCOR, mediatizarea acțiunilor desfășurate de acestea, implicarea membrilor în acțiuni comune cu alte asociații, organizarea de cursuri de muzică bisericească și meditații gratuite pentru tineri. La finalul întrunirii s-a decis crearea unui calendar online în care filialele să-și precizeze acțiunile pe care le desfășoară pentru a facilita comunicarea și participarea filialelor surori. Întrunirea Mitropolitană s-a sfârșit cu o vizită la Muzeul Satului Bănățean unde membrii A.S.C.O.R. și L.T.C.O.R. au vizitat casele bătrânești din Banat și au admirat piesele de artă tradițională.

Comentarii Facebook


Știri recente