Întrunire a profesorilor de Religie din județul Timiș, la început de an școlar

La Centrul eparhial din Timișoara a avut loc sâmbătă, 19 septembrie 2015, consfătuirea profesorilor de Religie din județul Timiș, cu prilejul începerii noului an școlar, 2015-2016. Întrunirea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, de față fiind și pr. Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, prof. Daniela Buzatu, inspector de religie și Claudia Albulescu, președintele APOR (Asociația părinți pentru ora de religie) Timiș, după cum a precizat George Giurgiu, reporter.

Cu această ocazie, profesorii de Religie au discutat mai multe probleme pe care le întâmpină în școlile unde predau și au căutat mijloace pentru îmbunătățirea actului educațional. Totodată, din partea Inspectoratului Școlar Județean Timiș, au fost transmise programele olimpiadelor, ale concursurilor și ale altor activităților școlare propuse pentru anul școlar în curs.

În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a evidențiat aspecte privind calitatea orei de religie, subliniind nevoia mutării accentului de pe latura teoretică a disciplinei, pe cea practică, duhovnicească. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a felicitat prezența reprezentantului Asociației APOR la întâlnire, arătând că părinții au un rol însemnat în viața duhovnicească a copilului și în consolidarea relației dintre cei trei factori importanți în educația sănătoasă a copilului respectiv, Familia, Biserica și Școala.

Comentarii Facebook


Știri recente