Întronizarea noului mitropolit grec al Austriei

În Catedrala ortodoxă greacă „Sfânta Treime” din Viena a avut loc, duminică, 4 decembrie 2011, întronizarea noului mitropolit ortodox grec al Austriei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Arsenios Kardamakis. Înaltpreasfinția Sa a fost chemat la această înaltă slujire prin decizia Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice din 3 noiembrie, iar la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei a fost hirotonit la Constantinopol ca arhiereu de către Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic. În vârstă de 38 de ani, noul mitropolit al Austriei urmează în acest scaun vrednicului de pomenire mitropolit Michael Staikos, chemat la Domnul în luna octombrie a acestui an.

În momentul alegerii sale ca Mitropolit al Austriei și Exarh al Ungariei, Înaltpreasfințitul Arsenios Kardamakis își desfășura misiunea la Paris, ca vicar general, dar și ca co-secretar al Consiliului Ecumenic din Franța.

Ceremonia de întronizare ca mitropolit a fost condusă de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Emmanuel Adamakis al Franței, în prezența reprezentanților Bisericilor Ortodoxe surori, a Cardinalului Austriei Christoph Schönborn și ai reprezentanților celorlalte confesiuni.

În cuvântul rostit, noul mitropolit a accentuat dorința de a continua cu aceeași însuflețire dialogul ecumenic și de a păstra mai departe buna înțelegere și cooperare dintre Biserici, subliniind că atmosfera prietenoasă dintre bisericile din Austria îi era bine-cunoscută încă dinainte.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române a fost prezent părintele dr. Nicolae Dura, care, în calitatea sa de Președinte al Consiliului Ecumenic al Bisericilor din Austria a rostit un cuvânt la acest eveniment deosebit.

Comentarii Facebook


Știri recente