Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Vicovu de Sus – Est

În a doua zi a slăvitului praznic al Învierii Domnului, luni, 21 aprilie 2014, la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Vicovu de Sus – Est, s-a desfășurat o serbare școlară în cinstea acestei mari sărbători.

Programul artistic a fost coordonat de Andreea-Evelina Irina, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” – Suceava. La serbarea devenită tradițională în ultimii ani, au participat elevi din clasele I-VIII ai Școlii Generale Nr. 1 din Vicovu de Sus, care au interpretat, îmbrăcați în frumoase costume populare, cântări și poezii specifice perioadei pascale.

Mai multe detalii despre manifestarea artistică ne-a oferit pr. Mircia Irina, parohul de la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”: „Lumina Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o simțim prin puterea harului dumnezeiesc și o exprimăm atât prin Sfânta Liturghie, prin cântări din Canonul Învierii, dar și prin colinde dedicate slăvitului praznic. De aceea, după slujba Sfintei Liturghii din cea de-a doua zi de Paști, am organizat o serbare specifică acestei perioade, cu poezii ale marilor gânditori și scriitori clasici, precum și cântări sfinte preluate din Sfânta Scriptură sau ale Sfinților Părinți, toate exprimate din sufletele și gurile nevinovate ale copiilor din localitate, îmbrăcați în haine specifice de sărbătoare”.

Pentru efortul lor, copiii au fost răsplătiți de parohia vicoveană cu dulciuri și fructe. Organizarea de serbări în preajma marilor sărbători reprezintă o tradiție pentru Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Vicovu de Sus, în anul 1996 fiind organizată prima manifestare de acest gen.

Comentarii Facebook


Știri recente