Interviu cu noul Episcop al Hușilor. „Pentru mine, sufletele oamenilor sunt adevărata comoară”

PS Ignatie a fost învestit recent Episcop al Hușilor. Într-un interviu acordat pentru Agerpres, Părintele Episcop și-a prezentat planurile de viitor și s-a referit la situația Bisericii Ortodoxe Române prin prisma ultimelor sondaje apărute în presă privind încrederea românilor în Biserică.

La o lună de la întronizarea sa, ierarhul a transmis preoților din județul Vaslui că orice preot trăiește din donațiile credincioșilor, dar acesta nu poate să transforme slujirea preoțească într-o sursă de corupție, într-o iubire de bani, care periclitează însăși misiunea lui.


A fost ales noul Episcop al Hușilor!


În continuare, Părintele Episcop a prezentat diferențele de ordin pastoral dintre misiunea de Episcop în Diaspora și cea de Episcop în România.

Preoţii nu pot să trăiască de la altarul la care muncesc, pentru că și în Sfânta Scriptură se spune că preotul trebuie să trăiască de la altarul la care muncește. Apoi, în Occident, o foarte mare problemă sunt distanțele. Sunt parohii la o distanță și de 200 — 300 de mile. Un preot dacă este numit într-un oraș în care există un mic nucleu de români, el nu primește «cadou» un anumit număr de enoriași. În România, dacă un preot este numit într-un loc, el știe că are un anumit număr de credincioși, un anumit număr de familii de care trebuie să aibă grijă. În Occident trebuie ca preotul să meargă să-i caute, să-i identifice, să meargă în întâmpinarea lor, a menţionat ierarhul.


Primele declaraţii după alegere | PS Ignatie Îl cheamă pe Dumnezeu în ajutor în noua misiune


Raportându-se la Eparhia în care a fost instalat, Părintele Episcop a explicat că interesul său este acela de a plusa bogăția spirituală din sufletele oamenilor și are ca plan în viitorul apropiat să dinamizeze activitățile legate de implicarea în proiecte sociale.

Pentru mine, adevărata comoară sunt sufletele oamenilor. Este un text absolut superb în Evanghelie (n.r.: Marcu 8, 36) care spune că sufletul unui om valorează mai mult decât lumea întreagă, a spus Preasfinția Sa.

Interviul integral aici.

Comentarii Facebook


Știri recente