Întâmpinarea Domnului, prăznuită la Paraclisul Catedralei episcopale din Severin

Praznicul Întâmpinării Domnului nostru Iisus Hristos a fost serbat cu bucurie și în Cetatea Severinului. La Paraclisul Catedralei episcopale din municipiu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Prima mare sărbătoare a lunii februarie a început încă de sâmbătă seara. La slujba Vecerniei Mari unită cu Litia au luat parte câteva zeci de credincioși, pentru ca în ziua praznicului Întâmpinării, Paraclisul Catedralei să devină neîncăpător.

Mulțimea de credincioși l-a așteptat cu drag și cu bucurie fiască pe Întâistătătorul Eparhiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, care a oficiat slujba euharistică împreună cu soborul de preoți și diaconi ai sfântului lăcaș de închinare.

La momentul potrivit, foarte mulți dintre cei prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, pregătindu-se duhovnicește încă de pe acum pentru intrarea în nouă perioadă liturgică ce se apropie, cea a Triodului, vreme de pocăință și de sinceră mărturisire.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop le-a vorbit credincioșilor despre însemnătatea praznicului Întâmpinării Domnului, unde bătrânul Simeon vede împlinirea Legii și a prorociilor în persoana întrupată a Mântuitorului Hristos pe Care Îl ține în brațe ca pe un prunc. Necredința dintru început a lui Simeon în legătură cu fecioria Maicii Domnului atât în timpul nașterii, cât și după aceasta, va rodi întru credință mărturisitoare, așa cum reiese din rugăciunea rostită la fiecare vecernie. Trăind trei veacuri în așteptarea mântuirii lui Israel, bătrânul Simeon este slobozit de povara anilor, recunoscând în pruncul Iisus pe Însuși Dumnezeu.

În încheiere, Părintele Episcop a invitat credincioșii să ia parte în număr la fel de mare și la slujba de duminică, 9 februarie, zi care marchează începutul perioadei Triodului.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente