Întâmpinarea Domnului la Catedrala Patriarhală. „Toate sărbătorile Mântuitorului se pot numi sărbători ale luminii” – PS Timotei

„Mântuitorul Hristos a venit ca lumină spre descoperire neamurilor”, a spus PS Timotei Prahoveanul, făcând referire la faptul că Întâmpinarea Domnului purta în trecut numele de „Sărbătoarea luminilor”. „De fapt, toate sărbătorile închinate Mântuitorului se pot numi așa, pentru că El este lumina care luminează cu adevărat viața noastră”, a explicat vineri în Catedrala Patriarhală Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„El avea să îi învețe pe oameni că doar legătura cu Dumnezeu le poate oferi acestora șederea în Împărăția Lui cea nesfârșită”, a subliniat în continuare Părintele Episcop.

Preasfinția Sa a mai spus despre aducerea Pruncului Iisus la Templul din Ierusalim că este „momentul important al prezentării Lui înaintea Părintelui Ceresc. A venit «întru cele ale Tatălui Său» fiind prezentat Domnului, El, ca Fiu al lui Dumnezeu venit în lume din iubire negrăită față de omul căzut”.

Între îndemnurile adresate credincioșilor prezenți de Întâmpinarea Domnului în Catedrala Patriarhală, PS Timotei a recomandat „să-l întâmpinăm permanent pe Mântuitorul Hristos cu bucurie”.

„În paginile Scripturii, dacă le citim cu atenție, observăm mulți oameni care L-au întâmpinat plini de iubire și considerându-L unica lor speranță”, a spus ierarhul, amintindu-i pe cei zece leproși vindecați de Mântuitorul (Luca 1:11-19).

„Oare avem noi aceeași bucurie atunci când venim la biserică? Sau când, aflându-ne acasă, dorim să intrăm în legătură cu El?” a întrebat Preasfinția Sa.

Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din București – Praznicul Întâmpinării Domnului #LIVE #2februarie

Posted by TRINITAS TV on 1 Februarie 2018

„Sărbătoarea de astăzi, numită în primele veacuri «Sărbătoarea luminilor», ne îndeamnă și pe noi să-L urmăm pe Mântuitorul Hristos Care este «Lumina lumii», să iubim lumina învățăturii Sale, a îndemnurilor pe care le-a lăsat și pe care cei ce le împlinesc pot deveni «fii ai luminii»”, a încheiat PS Timotei Prahoveanul.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente