Întâlniri sub semnul Filocaliei cu tinerii din Odobești

La Biblioteca „Ana Georgescu” din orașul vrâncean Odobești, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a întâlnit, joi, 10 aprilie 2014, cu tinerii liceeni din localitate. Manifestarea a avut loc în cadrul seriei de conferințe publice „Întâlniri sub semnul Filocaliei”, organizate de Casa de Cultură din oraș, a precizat Dragoș Olteanu.

Cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre rolul tinerilor în Biserică și în societate. La final, cei prezenți au putut adresa diferite întrebări.

„Sunteți la vârsta la care adunați informații, dar școala trebuie să fie un loc în care să vă formați ca oameni integri, din punct de vedere spiritual și intelectual, pentru a face față mai târziu provocărilor societății în care trăiți. Așadar, folosiți din plin această perioadă, învățând, ascultându-vă profesorii și părinții, păstrând legătura cu Biserica, pentru ca astfel să vă formați personalitatea, să puteți să vă întemeiați mai târziu o familie, care înseamnă responsabilitate, și să îndepliniți o profesie în societate. Fiecare trebuie să-și identifice talantul pe care i l-a dat Dumnezeu. Să țineți minte că nimeni nu se naște fără cel puțin un talant, adică acel dar deosebit pe care Dumnezeu i l-a făcut omului”, a mărturisit Înaltpreasfinția Sa în cuvântul pe care l-a adresat participanților la eveniment.

Tot în acest context, Casa de Cultură Odobești a mai organizat, miercuri, 9 aprilie, conferința „Spovedania și Euharistia, căi către Lumina lui Hristos”, care face parte din activitatea misionară a parohiilor din localitate, având ca scop crearea unei punți de legătură între societatea civilă și Biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente