Întâlniri duhovnicești în Protoieria Craiova Sud

Preoții din Protoieria Craiova Sud s-au întrunit în fiecare săptămână, de la începutul acestei luni, în cadrul cercurilor pastoral-misionare de primăvară. Fiecare întâlnire a fost prefațată de Sfânta Liturghie, oficiată în sobor de preoți, în prezența a sute de credincioși, după cum ne-a transmis Diac. Ioniță Apostolache.

Luna lui „Mărțișor” a adunat zeci de preoți și sute de credincioși doljeni în cadrul întâlnirilor pastoral-misionare, organizate de Protoieria Craiova Sud, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Pentru prima săptămână din Postul Mare, au fost programate nouă cercuri pastoral-misionare. Tema de discuție a fiecărei întâlniri a fost „Postul și foloasele lui”. Astfel, la parohia Amărăștii de Jos I, după Sfânta Liturghie, în adunare a vorbit pr. George Dafina. Cercul pastoral-misionar 2 s-a reunit la parohia Prunet, tema fiind susținută de pr. Gabriel Sorescu. S-au mai ținut întâlniri la, parohia Zănoaga, unde a vorbit pr. ștefan resceanu, la parohia Sărata – pr. Vasile Motorga, la parohia Ghindeni – pr. Ciprian Sanda, în parohia Orășani – pr. Vintilă Sărdărescu, la parohia Popânzălești – tema fiind susținută de pr. Ion Drăgușin, în parohia „Sf. Ioan Hera” din Craiova, unde a vorbit pr. Petre Mocanu și în parohia Craiovița II, unde a ținut un cuvânt pr. Claudiu Porneală.

Săptămâna aceasta, întâlnirile pastoral-misionare din Protoieria Craiova Sud au inclus următoarele nouă cercuri parohiale din teritoriu. Au fost programate întâlniri de rugăciune și meditația duhovnicească în parohiile: Apele Vii II, Tâmburești, Cârcea, Dăbuleni I Nord, Țuglui I, Raieți, Golfin, „Sf. Apostoli” și „Sf. Petru Movilă” din Craiova.

Printre conferențiari s-a numărat și preotul Ion Resceanu, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova și slujitor la Biserica „Mântuleasa”, care a vorbit în biserica parohială din Dăbuleni I Nord despre „Taina Sfintei Spovedanii”.

„Bucuria noastră a crescut de la o întâlnire la alta”

Toate întâlnirile s-au dovedit de bun augur, reușind să adune sute de credincioși la rugăciune și meditație, în vremea Postului Mare. „Am dorit să organizăm aceste manifestări duhovnicești în fiecare cerc pastoral-misionar pe care îl avem în subordine. Inițiativa noastră a fost binecuvântată de IPS Părinte Mitropolit, care a transmis părinților slujitori toată povața de bine și binecuvântarea. Bucuria noastră a crescut de la o întâlnire la alta, văzând interesul manifestat de preoții noștri, dar și de parohienii lor, care au venit în număr mare la slujbe. Toate aceste argumente ne motivează să ducem pe mai departe lucrarea începută în slujba și ascultarea Sfintei noastre Biserici”, a mărturisit preotul Grigorie Vulcănescu, protoiereu al Protopopiatului Craiova Sud.

Întâlnirile duhovnicești din cadru cercurilor pastoral-misionare, pe Protopopiatul Craiova Sud, vor continua până la sfârșitul Postului Mare. Săptămâna viitoare, subiectul întâlnirilor va fi centrat pe „Importanța lumânării în cult. Simbolism și folos duhovnicesc”.

Comentarii Facebook


Știri recente