Întâlniri duhovnicești în Postul Sfintelor Paști la Biserica Harșu din Craiova

Biserica „Sfinții Părinți Ioachim și Ana – Harșu” din Craiova organizează în perioada Postului Sfintelor Paști o serie de întâlniri duhovnicești, sub genericul „Serile Harșu”, după cum ne-a declarat Gabriela Popescu.

Prima întâlnire a avut loc vineri, 6 martie, și l-a avut ca invitat pe diac. Ioniță Apostolache, inspector la Biroul pentru învățământ, activități cu tineretul și catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, care a conferențiat pe tema „Nevoință și pocăință la Sfântul Efrem Sirul”. Vineri, 13 martie, invitat la eveniment este pr. lect. univ. dr. Adrian Boldișor, urmat, săptămâna viitoare, de părintele ieromonah Grigorie Sandu, de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Prisaca. Întâlnirile vor continua în fiecare săptămână, fiind programate în fiecare vineri, după Taina Sfântului Maslu, în mijlocul parohienilor urmând să fie prezent câte un invitat special care va dezbate teme de interes duhovnicesc. Pe lista invitaților se află preoți, profesori, precum și cunoscuți oameni de cultură din Craiova și din țară. De asemenea, temele alese vor fi completate de discuții libere și răspunsuri la întrebările credincioșilor.

„Ne bucurăm că acest proiect de suflet al nostru a găsit ecou în rândul credincioșilor, care vin în număr foarte mare la fiecare întâlnire duhovnicească. Este o mare mulțumire să vedem cum credincioșii sunt deosebit de interesați de subiectele propuse de invitați, care sunt variate și vin să îmbogățească sufletul și cultura teologică a enoriașilor”, a precizat părintele paroh Viorel Dică, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente