Întâlniri despre duhovnicie şi educație pentru sănătate, la Serile „Providența”

Din dorința de a oferi o viziune integrală a actului vindecării, la Spitalul Providența se organizează în săptămâna 06-11 decembrie 2015 Serile Providența, eveniment care reuneşte mai multe întâlniri pline de învățătură duhovnicească şi educație pentru sănătate, după cum informează doxologia.ro

Luni, 07 decembrie 2015, cadrele medicale şi pacienții s-au întâlnit cu Pr. Constantin Sturzu, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Iaşilor şi director general al Centrului Cultural Misionar Doxologia, care a vorbit despre Duhovnicul ca terapeut.

Întâlnirea a avut loc în fața capelei Sfânta Treime din cadrul spitalului şi a reunit pacienții internați, dar şi cadre medicale şi personal administrativ. Discuția a fost moderată de Eugen Neculai Gazzi, medic specialist medicină internă, care a interacționat cu publicul şi a creat un cadrul deschis discuțiilor.

„Biserica e spital, nu tribunal”, a fost una din ideile de la care s-a plecat, punând accent pe rolul spovedaniei ca vindecare, nu ca judecare a aproapelui. „Omul are mare nevoie de spovedanie, de tămăduirea care este specifică Bisericii Ortodoxe, pentru că tot ce a fost gândit în biserica noastră a fost gândit spre tămăduire”, a precizat Pr. consilier Constantin Sturzu.

„Pentru vindecarea trupului, cel mai adesea avem de urmat un tratament pe o perioadă mai îndelungată. Dacă avem nevoie de un masaj pentru o anumită afecțiune nu putem să facem acum o şedință şi peste un an altă şedință, pentru că nu ar avea nici un efect. La fel se întâmplă şi în cazul spovedaniei: e nevoie de constanță. Cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, relația noastră cu El creşte, niciodată nu se epuizează. Dumnezeu ştie măsura noastră, El nu cere de la noi imposibilul, El cere doar să nu renunțăm la luptă, să fim eroi înaintea Lui, nu dezertori. Analogia cu medicina merge până la un punct. Noi nu mergem doar până când ne este bine, noi avem altă țintă, merge mai departe până la întâlnirea cu Dumnezeu”, a mai spus invitatul întâlnirii.

În data de 08 decembrie 2015, în cadrul Serilor Providența, dr. Dimitriu Nicoleta, medic de familie, împreună cu dr. Roxana Cristina Marcu şi dr. Eugen Neculai Gazzi, medici specialişti medicină internă, au discutat despre Cum (re)dobândim sănătatea ?

Acțiunea Serile Providența a fost organizată cu prilejul apropierii Sărbătorii Naşterii Domnului din dorința de a întări relația medic-pacient şi de a învăța împreună ce înseamnă şi cum se practică medicina de bună credință. Serile Spitalului Providența sunt dedicate pacienților şi angajaților şi oferă publicului dialoguri duhovniceşti, dezbateri tematice, dar şi o readucere aminte a tradițiilor româneşti printr-o seară specială de colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente