Întâlnirea trimestrială a tuturor profesorilor de Religie din Provincia de Rovigo, la Parohia ortodoxă din Rovigo – Italia

Cu ajutorul Lui Dumnezeu și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, vineri, 2 mai, în biserica parohiei „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul de la Mânăstirea Neamț” – Rovigo, a avut loc întâlnirea trimestrială a tuturor profesorilor de religie din Provincia de Rovigo. Întâlnirea a avut ca scop cunoașterea și aprofundarea Ortodoxiei, astfel încât profesorii de religie catolică să înțeleagă mai bine realitățile religioase ale tinerilor ortodocși care frecventează școlile din Italia, informează episcopia-italiei.it

După primirea oaspeților, preotul paroh a început ședința prin cântarea imnului Învierii „Hristos a Înviat”, atât în limba română cât și în limba italiană, luând mai apoi cuvântul don Damiano Furini, director „Scuola – I.R.C. – Scuola Diocesana di Formazione Teologica” și președinte al Comitetului profesorilor de religie catolică din provincia de Rovigo.

Programul a fost continuat de părintele Claudiu Savin, care a vorbit despre elementele constitutive și caracteristice locașului de cult ortodox dar și despre importanța icoanei-fereastră spre cer. A urmat o scurtă istorie a ortodoxiei române, explicații despre organizarea și statutul Bisericii Ortodoxe Române și al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Întâlnirea a continuat cu aprofundarea Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, cu întrebări și răspunsuri pe aceasta tema. Doi credincioși ortodocși (un tânăr și un adult) au relatat despre modul în care au reușit să se integreze în Italia și despre impactul pe care l-a avut asupra lor o societate majoritar catolică. Întâlnirea a fost încheiată de pr. Roberto Giraldo (frații minori franciscani), președintele Institutului Ecumenic din Veneția, care a creionat profesorilor câteva indicații în ceea ce privește maturizarea mentalității ecumenice și a dialogului cu celelalte confesiuni.

La sfârșitul ședinței, cei peste 80 de profesori au fost invitați să guste din dulciurile pregătite de doamnele din comitetul parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente