Întâlnirea tinerilor ortodocși din Năsăud

La Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Năsăud – Blocuri, a avut loc, marți, 25 martie 2014, întâlnirea tinerilor din Asociația Tinerilor Creștini – Ortodocși „Sfinții Martiri Năsăudeni”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Zece preoți din Năsăud au săvârșit Acatistul Bunei Vestiri, răspunsurile la strană fiind date de un grup de tinere. Apoi, cele câteva sute de tineri prezenți s-au bucurat de un mini-concert de pricesne interpretate de Alina Ceuca din Parohia Salva și Florina Cozonac din Parohia Rodna. Invitatul special al serii a fost asist. univ. dr. Valentin Cosmin Vesa, secretar eparhial al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a susținut o conferință pe tema paulină „Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale” (I Timotei 4, 12). Invitatul a vorbit despre importanța laturii spirituale în viața tinerilor, a conservării valorilor morale și creștinești, precum și despre necesitatea ancorării permanente a lor în sistemele de valori verificate în timp, Biserică, familie și școală. Cei prezenți au fost receptivi și au pus întrebări pe diverse teme, potrivit corespondentului Radio Renașterea, pr. Cornel Coprean.

Parohul Ovidiu Sermeșan a mulțumit tuturor pentru participare, iar pr. Tudor Mudure, în numele Asociației Tinerilor Creștini – Ortodocși „Sfinții Martiri Năsăudeni” și a președintelui acesteia, protopopul Ioan Dâmbu, i-a conferit invitatului, Valentin Vesa, calitatea de membru de onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente