Întâlnirea tinerilor ortodocși din Bocșa, județul Caraș-Severin

Asociația Grupul 44 a Tinerilor Ortodocși din Episcopia Caransebeșului s-a întâlnit marți, 30 august 2016, în localitatea Bocșa, cu tinerii ortodocși din localitățile Caransebeș, Reșița, Oravița și Bocșa, județul Caraș-Severin, informeaza site-ul  oficial Episcopiei Caransebeșului.

Evenimentul a debutat la biserica ortodoxă Nașterea Maicii Domnului din Vasiova unde tinerii din toată zona Bocșa, însoțiți de părintele inspector Mihai Ciucur, au participat, începând cu ora 11.00, la un moment rugăciune. În continuarea, a avut loc întâlnirea tinerilor la sediul Bibliotecii Orășenești Tata Oancea Bocșa, în sala Centrului de Tineret Vasiova.

În deschiderea întâlnirii au fost prezentate scopul și obiectivele pe care și le propun tinerii membri ai asociației, precum și principalele tipuri de activități care se doresc a fi desfășurate. Totodată, a fost aleasă coordonatoarea din partea asociației pentru  zona Bocșa. Tinerii prezenți au avut ocazia să se informeze cu privire la activitățile asociției susținută de Biserică. În dialogurile purtate s-au discutat proiecte și s-au stabilit activitățile ce vor avea loc în perioada următoare.

Jurca Andra Maria, responsabila pentru zona Bocșa, s-a declarat mulțumită de organizarea evenimentului.

Sunt foarte bucuroasă că am putut lua parte la această întâlnire, că am putut organiza și aduna atâția tineri și că a fost o întâlnire foarte reușită. Am reușit să ne cunoaștem între noi și plecăm spre casele noastre cu gânduri și impresii frumoase, a spus Jurca Andra Maria.

La rândul său, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul întâlnirii, a declarat că în viitor se dorește înființarea unei asociații pentru tineri  la nivelul Episcopiei Caransebeșului.

Credem că sunt foarte importante genul acesta de întâlniri, le încurajăm și le susținem din tot sufletul. Preasfințitul nostru Părinte Lucian este deschis și chiar dorește ca să existe o asociație reprezentativă a tinerilor la nivelul Episcopiei Caransebeșului, a specificat părintele inspector Mihai Ciucur.

Întâlnirea de la Bocșa s-a încheiat  cu un moment de  rugăciune și cu intonarea imnului tineretului ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente