Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte

AFIS OFICIAL ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCŞI DIN CARANSEBEŞ

Episcopia Caransebeșului organizează, în perioada 18-20 iulie, în municipiile Reșița și Caransebeș, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ITO BM), informează Pr. Mihai Ciucur de la Biroul de Presă al Eparhiei.

La eveniment sunt așteptați să participe aproximativ 500 de tineri cu vârste între 14-24 de ani din tot județul Caraș-Severin, dar și delegații din alte județe din țară.

Evenimentul își propune să ofere tinerilor oportunitatea participării la o serie de activități cultural – educative cu caracter duhovnicesc, precum și de socializare, în scopul promovării valorilor Bisericii noastre, dar și ale județului Caraș-Severin. Programul ITO BM va debuta marți, 18 iulie, ora 17:00 cu festivitatea de deschidere, care va avea loc la Reșița, în Parcul Tricolorului. Începând cu ora 20:00, va avea loc o seară de muzică folk, invitat special fiind cantautorul Cristian Buică.

Ziua de miercuri, 19 iulie, va oferi tinerilor participanți posibilitatea dezbaterii unor probleme de actualitate în cadrul unor ateliere de lucru, precum și vizitarea Mănăstirii Vasiova. Începând cu ora 17:00, va avea loc „Procesiunea tinereții” pe traseul Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel – Bd. Muncii – Intim – Bd. Republicii – Catedrala „Schimbarea la față”, urmată de conferința cu tema „Să fii român!” susținută de actorul Dan Puric.

Joi, 20 iulie, la praznicul „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul”, tinerii vor lua parte la Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala „Învierea Domnului” din Caransebeș, la finalul căreia va avea loc festivitatea de încheiere a întâlnirii.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte este un eveniment organizat de Episcopia Caransebeșului, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei Municipiului Reșița, Primăriei Caransebeș și al Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

 

Comentarii Facebook


Știri recente