Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Programul evenimentului

Episcopia Caransebeșului organizează în perioada 18-20 iulie 2017  Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ITO BM). La manifestarea organizată în municipiile Reșița și Caransebeș sunt așteptați să participe 500 de tineri din județul Caraș-Severin, dar și delegații din țară.

Evenimentul își propune să ofere tinerilor oportunitatea participării la o serie de activități culturale și educative, în scopul promovării valorilor Bisericii Ortodoxe și ale județului Caraș-Severin, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Programul ITO BM va debuta cu festivitatea de deschidere care va avea loc la Reșița, în Parcul Tricolorului, marți 18 iulie 2017.

Ziua de miercuri 19 iulie 2017 va oferi participanților posibilitatea de a participa la o serie de dezbaterii care vor avea ca teme probleme de actualitate. În aceeași zi va avea loc Procesiunea tinereții. La finalul zilei, actorul Dan Puric va susține conferința cu tema Să fii român!.

Joi, 20 iulie 2017, în ziua de cinstire a Sf. Proroc Ilie Tesviteanul, tinerii vor lua parte la Sfânta Liturghie arhierească oficiată la Catedrala Învierea Domnului din Caransebeș. La finalul slujbei va avea loc festivitatea de încheiere a întâlnirii.


Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte este un eveniment organizat de Episcopia Caransebeșului, în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița, Primăria Caransebeș și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente