Întâlnirea europeană a tinerilor din Biserica Armeană. Ierarhii participanți au vizitat Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a primit astăzi la Palatul Patriarhiei, pe ierarhii participanți la Întâlnirea Europeană a tinerilor din Biserica Armeană.

Evenimentul are tema Biserica și Familia și se desfășoară în perioada 9-14 august 2017, la București și Suceava.

Ierarhii armeni au fost întâmpinați de PS Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, și au vizitat împreună cu Preasfinția Sa Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena și Palatul Patriarhiei.

În continuare, delegația a fost primită de Patriarhul Daniel în Salonul Sfinților Români al Reședinței Patriarhale. Adresându-se oaspeților armeni, Părintele Patriarh a subliniat relațiile bune dintre Biserica Ortodoxă Română și cea Armeană, bazate pe o veche prietenie.

Foarte adesea au fost comunități de creștini armeni în țara noastră, mai ales în Moldova din Evul Mediu. Armenii au adus o contribuție deosebită în multe domenii de activitate, a precizat Patriarhul Daniel, conform Radio Trinitas.

Preafericirea Sa i-a felicitat pentru organizarea Întâlnirii europene a tinerilor din Biserica Armeană. Patriarhul a reflectat asupra temei evenimentului – Biserica și Familia – evidențiind strânsa legătură dintre cele două instituții.

Biserica este familia familiilor conjugale, sau familia spirituală a familiilor conjugale. Termenii care aparțin familiei: tată, mamă, soră, frate, sunt prezenți și în Biserică, dar înțeleși pe linie duhovnicească, a explicat Părintele Patriarh.

Taina paternității duhovnicești și a filiației din Sfânta Treime se reflectă în Biserică în relația părinte – fiu duhovnicesc. Noi ca familie mare, duhovnicească includem și familiile conjugale și familiile monahale, pentru că parohia este o familie și mănăstirea este și ea o familie spirituală, a adăugat Preafericirea Sa.

La final, Patriarhul s-a rugat pentru binecuvântarea întrunirii și le-a recomandat tinerilor armeni drept model și rugător pe Sfântul Grigorie Luminătorul Armeniei.

© ZL

Comentarii Facebook


Știri recente