Întâlnirea tinerilor Nepsis din Protopopiatul Lombardia II Nord, Italia

La ultima întâlnire administrativă din luna martie, care a avut loc în Protopopiatul Lombardia II Nord, preoții participanți au hotărât ca tinerii să se întâlnească la un picnic în perioada pascală în Parohia „Tuturor Sfinților” din Milano Nord-Monza. Această inițiativă s-a conturat a doua zi de Sfintele Paști, pe 21 aprilie 2014, după Sfânta Liturghie, când, un grup consistent de la parohia gazdă a primit pe ceilalți tineri din celelalte parohii, informează episcopia-italiei.it.

Participanții au fost însoțiți de preoți, iar minorii de părinții lor. Tinerilor din parohia gazdă li s-a adăugat un grup important de la Parohia Milano Vest Rho-Passirana, însoțiți de părintele Anatolie Cazacu și de tinerii de la Como. De asemenea, au mai participat: diaconul Ioan de la Parohia Romano de Lombardia, pr. Cartoafă Nicu de la Lecco, pr. Sergiu Nicolae de la Milano Nord-Monza și pr. Laurențiu Nacu de la Parohia din Pioltello. Întâlnirea a început cu o rugăciune și cu cântările din perioada Paștilor, apoi a urmat o masă cu bunătățile culinare ale acestei perioade, a continuat cu un grătar, iar în final au avut loc diferite activități sportive: tenis de masă, badminton, alergări și în final dansuri populare.

Pr. protopop Pompiliu Nacu a menționat în cuvântul de început că această întâlnire este un bun prilej pentru tineri de a se cunoaște, de a comunica între ei, de a lega prietenii, pentru că ei sunt viitorul acestor parohii și prin ei biserica poate avea continuitate.

A fost multă veselie, în atmosfera duhovnicească a Sfintelor Paști și a tinereții. Sărbătoarea a durat până spre seară, iar tinerii care s-au alăturat acestei frumoase inițiative au plecat nu numai bucuroși de ocazia comuniunii cu alții, dar și cu bucuria Învierii lui Hristos. Sperăm să avem și alte prilejuri de a ne mai întâlni.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente