Întâlnirea tinerilor la Maieru, Bistrița-Năsăud

În localitatea năsăudeană Maieru a avut loc întâlnirea tinerilor din Cercul pastoral Sângeorz-Băi. Cei 100 de tineri din cele 11 parohii care alcătuiesc cercul preoțesc au participat la diverse activități, desfășurate sub genericul „O zi trăită din plin”. Programul a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită în Biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, la finalul căreia pr. Dan Cismaș, din Parohia Maieru, a rostit câteva cuvinte de întâmpinare a oaspeților, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

După micul dejun, arhim. Teofil Tia, duhovnicul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, a avut un dialog cu tinerii, pe teme de actualitate. Au urmat activități sportive în sala de sport a Școlii Maieru.

După ce au luat masa de prânz, tinerii au vizitat muzeul „Cuibul Visurilor” și au dialogat cu un cadru didactic, care le-a vorbit despre Liviu Rebreanu și despre importanța lecturii în formarea lor. În ultima parte a zilei, în căminul cultural tinerii au cântat împreună și au urmărit un film, iar ziua s-a încheiat cu cina și cu slujba Paraclisului Maicii Domnului, săvârșită în Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, conform celor precizate de părintele Dan Cismaș.

„Prin această acțiune sperăm ca tinerii participanți să înțeleagă importanța unei bune administrări a timpului, să înțeleagă că și duminica au timp de relaxare și destindere, dar și de participare la Sfânta Liturghie”, a spus pr. Dan Cismaș.

Comentarii Facebook


Știri recente