Întâlnirea tinerilor din Cercul pastoral-misionar Moldova Nouă

La Parohia Pojejena din Protopopiatul Moldova Nouă a avut loc marți, 14 iunie 2016, întâlnirea lunară a preoților și profesorilor de religie din cadrul Cercului Pastoral – Misionar Moldova Nouă. Alături de preoți și profesori, au participat aproximativ 40 de copii și tineri cu vârste între 14 și 18 ani din toate parohiile componente ale cercului pastoral-misionar, a precizat Darius Herea.

În debutul întâlnirii toți cei prezenți au participat la Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, săvârșit de părintele inspector Mihai Ciucur, alături de părintele protopop Bogoliub Martinovici, în cadrul căruia doisprezece dintre tinerii prezenți au citit la strană icoasele și condacele acatistului.

La finalul slujbei, părintele Inspector Mihai Ciucur, în calitate de reprezentant al Centrului eparhial, a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Lucian și a adresat un cuvânt de încurajare tinerilor  și de felicitare a preoților și profesorilor prezenți.

În partea a doua a întâlnirii tinerii, coordonați de profesori de religie, au fost împărțiți pe grupe de lucru în cadrul cărora au dezbătut probleme actuale, legate de implicare lor în viața Bisericii. În acest context, la finalul dezbaterilor, tinerii au prezentat propuneri concrete de activități menite să contribuie la formarea lor religios-morală care s-ar putea desfășura atât de către Biserică, dar și în cadrul școlilor.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că a rânduit această întâlnire la care au fost prezenți tineri din toate parohiile din zona Moldova Nouă, pentru cei mai mulți dintre ei – în special pentru cei din mediul rural, genul acesta de întâlnire constituind un element de noutate. Sunt cel puțin două avantaje pe care aceste întâlniri le aduc pentru tinerii noștri: pentru noi – preoți și profesori de religie, ca și formatori, este o ocazie de a-i cunoaște mai bine, iar pentru ei este o șansă de a fi ascultați și de a socializa cu alți tineri cu preocupări similare. Așadar, această împreună-lucrare de astăzi a pus un început bun pentru tinerii noștri, în duhul rugăciunii și al comuniunii în Hristos, a concluzionat părintele Mihai Ciucur, la finalul întâlnirii.

În paralel, preoții au participat în biserica parohială din Pojejena  la o meditație referitoare la Rugăciunea lui Iisus prezentată de către părintele Ioan Matei de la parohia Șușca.

La final toți cei prezenți au participat la o agapă frățească, prin osteneala tuturor preoților prezenți, în cadrul căreia tinerii creștini prezenți s-au putut cunoaște mai bine și au socializat într-un mod plăcut.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian și coordonat de părintele Ion Nedelcu – responsabilul Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă și de părintele Ilie Oltean – parohul de la Pojejena și se înscrie în manifestările organizate în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente