Întâlnirea reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe din Austria cu Ministrul de Externe al Austriei

Exista deja o traditie in Austria, ca in preajma sarbatorii Invierii Domnului, reprezentantii Bisericilor Ortodoxe surori din Austria sa fie invitati de catre Ministrul de Externe la o intalnire, un bun prilej de dialog si de privire asupra realizarilor sau doleantelor pe care le avem reciproc, de comunicare intre reprezentantii orotdocsi si inaltii functionari din Minister.

După cum a precizat Părintele Emanuel Nuţu, in acest an, chiar in ziua cinstirii Sf. M. Mc. Gheorghe, a avut loc receptia pascala la care au fost reprezentate prin preotii slujitori si profesorii de religie toate Bisericile Ortodoxe din Austria. Ministrul de externe al Austriei, Dl. Sebastian Kurz, a multumit in cuvantul de intampinare tuturor pentru buna colaborare intre Ministerul de externe, mai ales prin Departamentul Integrare si comunitatile pe care le conduc si le reprezinta si si-a exprimat dorinta ca si in viitor, aceasta buna intelegere si impreuna lucrare pentru integrarea celor noi veniti in Austria sa dea roade.

Din partea Bisericilor Ortodoxe, IPS Mitropolit Arsenie a multumit pentru invitatia facuta si a prezentat grija fata de ceea ce s-a intamplat in ultimul timp cu crestinii persecutati in anumite tari si drama din Marea Mediterana, cerand din partea Statului Austriac o aplecare mai mare asupra acestor realitati. De asemenea, a aratat dorinta ortodocsilor de a fi mai mult sprijiniti pentru a avea o catedra ortodoxa la Universitatea Viena si un inca un post de inspector in cadrul Inspectoratului Scolar, pentru o mai buna organizare a invatamantului religios ortodox in scolile austriece.

Din partea Bisericii Ortodoxe Romane au fost prezenti preoţii slujitori din Viena si profesorii de Religie.

Comentarii Facebook


Știri recente