Întâlnirea preoţilor din Protopopiatul Misionar Sicilia – Italia

Din încredinţarea şi binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan Episcopul Ortodox Român al Italiei marţi, 17 februarie 2015, a avut loc la Caltanissetta – Italia, la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului”, prima întâlnire din acest an a clericilor din Protopopiatul Misionar Sicilia, informează episcopia-italiei.it. Fiind organizată aproape imediat după Congresul anual al Episcopiei Italiei, întâlnirea a avut drept principal scop planificarea şi organizarea conferinţelor trimestriale în cadrul Anului omagial al misiunii în mănăstire şi parohie şi al Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur, evenimente care vor marca pastoral-misionar acest an, oferindu-se astfel posibilitatea ca toate parohiile din Sicilia să desfăşoare unitar şi susţinut misiunea de mântuire a sufletelor.

Preoţii parohi prezenţi au prezentat pe scurt starea pastoral-misionară a parohiilor. S-au discutat aspecte ce ţin de bunul mers al activităţii pastoral-misionare şi administrative din Protopopiatul Misionar Sicilia, cu împlinirile şi neajunsurile cu efect concret; s-a luat hotărârea ca, pentru ce îi lipseşte unui paroh sau unei parohii, să împlinească cei din jurul său, prin colaborare şi comunicare reciprocă. A fost stabilită de comun acord agenda conferinţelor, dar şi a viitoarelor acţiuni de împreună implicare în misiune si a altor activităţi în realizate prin comuna participare ale preoţilor parohi. S-au determinat punctual formele prin care parohiile vor ajuta la bunul mers al misiunii creştin-ortodoxe desfăşurate la nivelul unităţilor eclesiastice ierarhic-superioare.

Fiecare din preoţii parohi prezenţi au contribuit, prin intervenţiile lor, la atmosfera de frăţietate pe care sunt datori s-o transmită la credincioşii din parohiile pe care le păstoresc. Întâlnirea a fost urmată de împreună-slujirea Acatistului Maicii Domnului – Călăuzitoarea, a cărei icoană a fost dăruită schitului cu puţin timp în urmă de către Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan.

Comentarii Facebook


Știri recente