Întâlnirea lunară a preoților din Protopopiatul Toscana, Italia

Preoții din Protopopiatul Toscana – Italia s-au întâlnit miercuri, 26 martie 2014, în ședința lunară. Evenimentul a avut loc la Parohia „Sfântul Mucenic Teodosie de la Brazi” din localitatea San Giovani Valdarno. Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite, la care au participat: Părintele Protopop Ionică Saghin de la Parohia „Sfânta Muceniță Anastasia Romana” din Prato, Părintele Liviu Marina – Fiț de la Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” din Lucca, Părintele Consilier Ioan (Trandafir) Bobârnea de la Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Chianciano, Părintele Ciprian Calfa de la Parohia „Sfântul Paisie de la Neamț” din Livorno, Părintele Giorgică Pătrașcu de la Parohia „Sfântul Cuvios Onufrie de la Vorona” din Pisa, Părintele Armand Bratu de la Parohia „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din Carrara, Părintele Viorel Matei parohul din San Giovani Valdarno, Părintele Ioan Coman de la Parohia „Înălțarea Domnului” din Firenze, Părintele Marian Vîlcu de la Parohia „Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel” din Grosseto, Părintele Matei Tulan de la Parohia „Sfânta Muceniță Pelaghia” din Montecatini Terme și Părintele diacon Andrei Vizitiu, informează episcopia-italiei.it.

La final, Părintele Paroh Viorel Matei a susținut lucrarea cu titlul: „Spovedania ca Taină a Bisericii și ca renaștere spirituală„, în care a arătat importanța Spovedaniei în viața omului pentru dobândirea mântuirii. Omul trebuie să facă o spovedanie sinceră, să îi pară rău de păcatele făcute și să dorească cu adevărat să se pocăiască.

Părintele Protopop Ionică Sagin a mulțumit celor care au participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite și i-a îndemnat pe oameni să participe activ la viața parohiilor din care fac parte.

Comentarii Facebook


Știri recente