Întâlnirea lunară a preoţilor din Protopopiatul Misionar Sicilia

În atmosfera însorită a punctului cel mai central din toată Sicilia, la Enna, cu binecuvântarea permanentă a Preasfințitului Părinte Episcop Siluan şi cu dragostea de organizator a Părintelui Călin Radu Marcel, parohul local, pe 21 aprilie de la orele 15.30 s-a desfăşurat întâlnirea preoţilor şi preoteselor din Protopopiatul Misionar Sicilia, informează episcopia-italiei.it.

Punctul central al întâlnirii l-a reprezentat conferinţa „Terminologie misiologică explicată” susţinută de protopopul Băcăuanu Dănuţ. Au fost surprinşi, enumeraţi şi detaliaţi temenii operaţionali ai misiunii creştin-ortodoxe cu sublinierea importantă că misiunea, conţinutul şi scopul acesteia fiind o extensie în timp a propovăduirii Sfinţilor Apostoli şi o împlinire a poruncii Mântuitorului valabilă până la sfârşitul veacurilor. Rolul Bisericii în misiune fiind acela de a îmbiserici lumea şi de a crea o atitudine comunitar liturgică ortodoxă.

Au fost reiterate şi anumite aspecte ale activităţii pastoral-misionare actuale aparţinând clericilor din Sicilia la care participă şi doamnele preotese. Împreună preoţii au stabilit uniformizarea, conform îndrumărilor Episcopului, a etapelor şi mijloacelor desfăşurării Tainei Sfântului Botez în Protopopiat, astfel încât credincioşii să beneficieze de o clară şi dreaptă cunoaştere a tuturor elementelor legate de botezul pruncilor.

La întâlnire a participat, pe lângă protopop şi preotul gazdă, ieromonahul Benedict, egumen al Schitului Caltanissetta şi administrator delegat al Parohiei Canicatti împreună cu preoţii Chilcos Nicolae de la Ragusa, Voicu Petru Bogdan de la Messina şi Agape Ioan de la Siracusa. Fiecare a avut o contribuție importanta şi benefica, creându-se acea atmosferă de dragoste şi bucurie frăţească întăritoare şi ziditoare.

Doamnele preotese Agape Rodica şi Băcăuanu Mihaela au fost si ele prezente, implicându-se în discuţiile anumitor momente. A participat şi tânărul student la teologie Murgoci Răzvan Viorel.

Comentarii Facebook


Știri recente