Întâlnirea IPS Ioachim cu presa din Bacău. Ierarhul s-a rugat pentru jurnaliștii trecuți la cele veșnice

Jurnaliștii băcăuani au participat miercuri la o slujbă de pomenire oficiată de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru toți reprezentanții mass-mediei mutați la cele veșnice, dar și pentru tinerii morți în tragicul accident de la clubul Colectiv din Capitală, în urmă cu doi ani.

Întâlnirea reprezentanților mass-media din Bacău cu IPS Ioachim a avut loc în 15 noiembrie 2017, cu prilejul lansării Calendarului ortodox editat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de pomenire oficiată în Biserica Sfântul Gheorghe din municipiu. Redactori, reporteri, fotoreporteri și cameramani s-au rugat împreună cu Părintele Arhiepiscop Ioachim pentru colegii lor de breaslă trecuți din această viață, dar și pentru tinerii morți în incendiul de la clubul Colectiv. Totodată au fost pomeniți și jurnaliștii mutați la cele veșnice în urma unor accidente grave, în împrejurări necunoscute, în incendii și atentate.

În acest context, ierarhul a rostit câteva cuvinte de apreciere față de munca jurnaliștilor. Înaltpreasfinția Sa a subliniat caracterul de jertfă al oricărei lucrări importante.

Jertfa trebuie să fie întotdeauna cu o motivație și motivația este aceea de a atinge scopul pentru care suntem în această viață: mântuirea și asemănarea cu Dumnezeu, a spus IPS Ioachim.

În continuare, în Centrul social-filantropic al parohiei băcăuane a avut loc prezentarea Calendarului creștin-ortodox pentru anul 2018, în trei forme: foaie de perete, spiră cu file de perete și agendă.

Ierarhul a evidențiat importanța calendarului în viața duhovnicească a creștinului:

Calendarul poate fi o cale spre Emaus-ul descoperirii Lui Dumnezeu pe care alegem să pășim împreună cu sfinții, o busolă ce ne arată calea timpului sfințit, a timpului răscumpărat pentru creștinul-pelerin prin această lume spre veșnicie, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul întâlnirii, IPS Ioachim a răspuns la întrebările venite din partea jurnaliștilor prezenți la eveniment.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente