Întâlnirea Internațională pentru Pace organizată de Comunitatea Sant’Egidio, la final

În Spania, se încheie astăzi, 5 octombrie, Întâlnirea Internațională pentru Pace organizată de Comunitatea Sant’Egidio, informează Radio TRINITAS. Desfășurată la Barcelona, întrunirea stă sub genericul „Comunitatea oamenilor, comunitatea lui Dumnezeu și trăim împreună în vremuri de criză”.

La reuniune s-au întâlnit și discutat reprezentanți ai cultelor religioase din întreaga lume, șefi de stat, miniștri, ambasadori, precum și alte personalități ale vieții sociale internaționale. Printre cele mai importante probleme analizate au fost: relațiile inter-religioase în soluționarea conflictelor din lume și rolul mass-media în mediatizarea acestora.

Totodată, s-au discutat și problemele cauzate de imigrație, de epuizarea resurselor naturale și de ecologie, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei.

„Unele din temele discutate au fost ‘Israelienii și palestinienii, aspirație mutuală de pace’, ‘Etica și globalizarea’, ‘Implicarea religiei în procesul de pace’, ‘Religiile în mass-media globală’. Aș putea să vă spun că au participat reprezentanți din mass-media din mai multe țări și, spre exemplu, Japonia și chiar și reprezentanții de la ‘Al Jazeera’ erau nemulțumiți într-un fel de modul în care mass-media prezintă elemente din contextul nostru religios și numai creștin, ci și cel musulman. Au fost voci care au arătat că mass-media nu este întotdeauna la înălțime în ceea ce privește elementele religioase care sunt într-adevăr florile culturii și civilizației fiecărui popor. O altă temă de interes pentru noi a fost ‘Emigranții și problemele lor’. După câte se observă aproape în fiecare zi curg valuri de oameni necăjiți din Africa și din Asia care se îndreaptă spre Europa”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop al Episcopiei Covasnei și Harghitei.

Comentarii Facebook


Știri recente