Întâlnirea fiilor satului din Huta, Cluj. IPS Mitropolit Andrei a prezidat Liturghia oficiată cu acest prilej

Slujire Huta 2017 (3)

Comunitatea din localitatea Huta, comuna Chiuiești a organizat sâmbătă, 13 mai 2017, întâlnirea fiilor satului, informează site-ul oficial al Eparhiei Devei şi Hunedoarei.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Soborul slujitor a fost condus de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului şi Sălajului.

Alături de Înaltpreasfinţia Sa au slujit: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, fiu al acestor meleaguri, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre prezența Domnului nostru Iisus Hristos în fiecare Liturghie prin prescura și vinul care se prefac în Trupul și Sângele Mântuitorului răstignit și înviat.

Datorită activității pastoral-misionare desfășurată în parohie, preotul Cosmin Ioan Boga a fost hirotesit iconom, iar credincioșii implicați mai activ în viața parohiei au primit diplome de aleasă cinstire.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a mulțumit tuturor pentru prezența la această frumoasă întâlnire de suflet.

 

Comentarii Facebook


Știri recente