Întâlnirea corurilor ortodoxe la München, în Duminica Ortodoxiei

În Duminica Ortodoxiei, 20 martie 2016, la München, a avut loc cea de-a 12 ediție a întâlnirii panortodoxe a corurilor comunităților prezente în acest oraș. Întâlnirea, ca și cele precedente, a fost organizată de către Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ludwig-Maximilian din München. Anul acesta gazda evenimentului a fost parohia siro-ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din München, a precizat pr. prot. Alexandru Nan, Protopopul Bavariei.

La această manifestare, Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de către corul “Armonia” al Parohiei “Nașterea Domnului” din München, dirijat de teologul Ciprian Munteanu. Corul a interpretat patru piese, primele trei fiind specifice Postului Mare: Cămara Ta, Mântuitorule”, “Miluiește-mă, Dumnezeule”, Sub milostivirea Ta” și „Cât de mărit”.

Publicul numeros, format din credincioși ai diverselor parohii, dar și din iubitori ai Ortodoxiei, a fost încântat de interpretarea diferitelor coruri, având încă o dată ocazia de a trăi „unitatea în diversitate” a Ortodoxiei.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române la eveniment a participat Preasfinţitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, însoțit de pr. Alexandru Nan, protopop al Bavariei, paroh al parohiei „Nașterea Domnului“ din München și de alți clerici ai Protopopiatului.

Comentarii Facebook


Știri recente