Întâlnirea cercului misionar-pastoral Hondol

O parte din preoții din Protopopiatul Deva s-au întâlnit, în cadrul Cercului misionar-pastoral Hondol, la Biserica Parohiei Vărmaga cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, informează „Ziarul Lumina”. Activitatea a debutat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către soborul de nouă preoți în frunte cu Protopopul Devei, Petru Costa. Apoi, pr. Petru Costa a vorbit despre importanța milosteniei și a transmis celor prezenți binecuvântări arhierești din partea Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Pr. Ionel Plitea, în calitate de gazdă, a mulțumit colegilor preoți pentru vizita făcută și credincioșilor care au venit, atât din localitate cât și din satele învecinate, pentru a participa la rugăciune împreună și a acordat diplome de recunoștință mirenilor care sprijină prin activitatea lor sfântul altar: cântărețului Emanuel Voica, paraclisierului Ștefan Petru și prescurăriței Silvia Poenar.

În a doua parte a întâlnirii, preoții au dezbătut probleme legate de viața parohială, despre importanța milosteniei pe care fiecare o poate face după puterile sale.

Comentarii Facebook


Știri recente