Întâlnirea Anuală a Tinerilor din Protopopiatul Luduş

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Departamentul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia,  în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Luduş, prin Grupul de Iniţiativă pentru Tineret, a organizat joi, 26 mai 2016, Întâlnirea Municipală Anuală a Tinerilor din Protopopiatul Luduş, informează reintregirea.ro.

Evenimentul s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Luduş, de la ora 14:00, unde tinerii de la parohiile ortodoxe din Luduş, Iernut, Sărmaşu, Dătăşeni, Răzoare şi Zau de Câmpie, au participat la ateliere de dezvoltare personală. De la ora 15:30, la Terasa Tivolli, preacuviosul părinte Pantelimon de la Mănăstirea Oaşa şi părintele Marius Ciprian Pop au susţinut o prelegere pe tema „Iubirea, între  libertate şi libertinaj”. Cei doi invitaţi au dialogat cu tinerii, ca mai apoi, elevii liceeni luduşeni, coordonaţi de profesorul de Religie Septimiu Pop, au susţinut un program artistic.

Mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu a fost citit de către părintele Păunel Juchi, inspector în cadrul Departamentul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia.

„Tinerii și copiii sunt florile României, crinii Bisericii străbune, care ne oferă culoarea frumuseţii, mireasma plăcută a entuziasmului şi speranţa într-un viitor mai bun”, a arătat Înaltpreasfinția Sa în mesajul transmis. De asemenea, Arhiepiscopul Alba Iuliei i-a îndemnat pe tineri să urmeze exemplul lui Hristos, fiind astfel „semne ale iubirii lui Dumnezeu şi mărturisitori credibili ai prezenţei Sale iubitoare în această lume”.

Comentarii Facebook


Știri recente