Întâlnire pentru românii din Franţa: Mitropolitul Iosif a discutat cu Ambasadorul Luca Niculescu

Ambasadorul Luca Niculescu s-a întâlnit marţi cu liderii religioși ai comunității românești din Franța. Întâlnirea s-a desfăşurat la sediul Ambasadei României din Paris.

Discuţia a fost dedicată românilor din Hexagon, problemelor cu care se confruntă şi posibilelor soluţii pentru a li se oferi un ajutor concret.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a fost Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale (MOREOM).

Pe ordinea de zi au fost şi alegerile locale din Franţa programate în viitorul apropiat.

Ambasada ste situată în Palatul Béhague, în arondismentul 7 din Paris, pe Rue de l’Exposition. Foto credit: Facebook/Luca Niculescu

„Am discutat despre ceea ce putem face împreună pentru românii de aici. Iar unul dintre obiective este sensibilizarea pentru alegerile locale din Franța din luna martie. Cetățenii români, ca orice cetățean european, au dreptul să voteze la alegerile locale din Franța”.

„Cu cât vocea lor se va face mai auzită, cu atât autoritățile locale franceze vor fi mai atente la nevoile și solicitările lor. Pentru românii din Franța deci, până pe 7 februarie va puteți înscrie pe listele electorale ale primăriilor din orașele în care locuiți” a notat Ambasadorul Luca Niculescu pe contul său de Facebook.

Mitropolitul Iosif a fost însoţit de părintele Răzvan Ionescu, consilier MOREOM, şi de părintele Ioan Drăgănicea, secretar administrativ MOREOM.

„Mic dejun cu domnul ambasador. O bucurie. Atingând probleme cât se poate de concrete ale românilor din regiunea pariziană. Îl felicit și pentru ambientul intim și nobil în care am fost primiți (unde acum ceva vreme Paul Valery își desfășura activitatea). Ambasada noastră este un spațiu absolut excepțional”, a menţionat pr. Răzvan Ionescu într-o postare pe o reţea de socializare.

Întâlniri de acest tip sunt organizate anual.

Foto credit: Facebook/Răzvan Ionescu

Comentarii Facebook


Știri recente