Întâlnire organizată de Comunitatea Sant’Egidio, la Barcelona

Zilele acestea are loc la Barcelona, în Spania, Întâlnirea Internațională pentru Pace organizată de comunitatea Sant’Egidio, informează TRINITAS TV. Întrunirea se desfășoară sub genericul „Trăind împreună în vremuri de criză. Comunitatea oamenilor, comunitatea lui Dumnezeu”. Din partea Bisericii noastre sunt prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodocșilor români din Spania și Portugalia.

„Iată că popoarele lumii și oamenii care conduc această lume pun pază și doresc la ora actuală să colaboreze cu religiile din fiecare zonă a lumii pentru a-și aduce o contribuție la această detensionare, deoarece există o tensiune la ora aceasta pe planetă și care se accentuează și din cauza crizei economice care există și, bineînțeles, din cauza crizei morale. Sunt bucuros că sunt aici și șefi de state și oameni cu responsabilități în anumite organisme internaționale care vor prelua, bineînțeles, cred, sperăm, mesajul pe care poate să-l transmită reprezentanții religiilor de la această întrunire internațională de aici de la Barcelona”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei.

La întâlnire participă reprezentanți ai cultelor religioase din întreaga lume, șefi de stat, miniștri, ambasadori, precum și alte personalități ale vieții sociale internaționale.

Comentarii Facebook


Știri recente