Întâlnire între Federația Filantropia și Diakonie din Hamburg

Răspunzând strategiei adoptate de Adunarea Generală de a dezvolta relațiile de parteneriat cu organizații similare din Europa, directorul executiv al Federației Filantropia, diac. Cosmin Grigorescu, a făcut demersuri pentru a intra în contact cu una dintre cele mai puternice organizații care compun rețeaua federală germană Diakonisches Werk – Diakonie Hamburg, informează federatia-filantropia.ro.

La invitația acestei organizații, între 18 și 21 iunie, părintele Grigorescu s-a aflat în vizită la Hamburg, unde a avut întâlniri atât cu membri din conducerea organizației, cât și din echipa executivă. Obiectivul vizitei a fost acela de a face cunoscută Federația Filantropia, de a cunoaște ariile de expertiză ale Diakoniei și de a evalua oportunitățile de cooperare în domenii de interes comun. Partea germană s-a arătat interesată de a dezvolta astfel de proiecte, mai ales unele care să răspundă și nevoilor emigranților români din landul Hamburg și familiilor lor din România. Dând curs dorinței de a crea membrilor federației oportunități de cooperare transnațională, părintele Grigorescu a purtat discuții cu Departamentul de Cooperare Internațională al Diakoniei pentru a creiona o intervenție comună, alături de una din organizațiile membre din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în sprijinul unui grup compact de emigranți ajunși la Hamburg din județul Bacău ai căror copii și bătrâni au rămas acasă, fără sprijin.

Este a doua Diakonie din rețea cu care Federația Filantropia stabilește legături de cooperare. Prima este Diakonie Neuendettelsau a landului Bavaria, una dintre cele mai importante din Germania. Federația a dezvoltat deja în parteneriat cu aceasta o propunere de proiect de cooperare transnațională care va facilita crearea de legături de cooperare și de parteneriate între structurile eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române, ONG-urile acestora și structuri similare din alte nouă state europene. (Articol apărut sub semnătura Gheorghe Cristian Popa și publicat în „Ziarul Lumina” din data de 5 iulie 2013)

Comentarii Facebook


Știri recente