Întâlnire duhovnicească pentru liceenii din Oravița

Amfiteatrul liceului teoretic „General Dragalina” din Oravița a găzduit joi, 10 aprilie 2014, la orele dimineții, o întâlnire duhovnicească la care au participat elevi și cadre didactice din oraș, dar și din satele învecinate. Evenimentul, organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, de Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului în colaborare cu conducerea instituției de învățământ orăvițene, s-a concretizat sub forma unui intersant dialog pe teme duhovnicești între tinerii orăvițeni și părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului.

Întâlnirea a fost moderată de coordonatorul Departamentului de Tineret, părintele Mihai Ciucur și s-a bucurat de prezența unui număr mare de copii și tineri, dar și de profesori de la școlile din zonă. În cuvântul său, părintele Alin Câmpean, invitatul întâlnirii, a abordat teme de actualitate pentru tânăra generație precum: modelele demne de urmat, adevăratele valori ale vieții, precum și prezența lui Dumnezeu în viața noastră. În cea de-a doua parte a întâlnirii, părintele consilier a răspuns întrebărilor tinerilor, oferind cu acest prilej noi teme de meditație pentru cei prezenți. Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea că vor urma și alte întâlniri cu și pentru tineri, aceștia manifestând un interes sporit pentru acest mod de înțelegere a credinței și a lui Dumnezeu. Toți participanții au primit, la final, pliante despre Taina Sfintei Spovedanii și a Sfintei Euharistii, editate de Patriarhia Română în anul omagial euharistic.

Întâlnirea de la Oravița se înscrie într-un șir de manifestări cu caracter cultural și duhovnicesc organizate în săptămâna „Școala altfel”, coordonate de profesorul de religie Romeo Toma cu sprijinul preoților din oraș și al conducerii liceului General Dragalina.

(Articol realizat de Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente