Întâlnire duhovnicească a preoților tineri din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos se desfășoară multiple programe pastoral-misionare, cultural-educaționale și social-filantropice dedicate Anului Omagial Euharistic, ne-a menționat Pr. Gabriel Molocea.

În acest context, la inițiativa și sub înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, ppcc protoierei din cele 8 protopopiate ale Eparhiei, însoțiți de preoții care au până în cinci ani de experiență pastorală, liturgică și misionară au participat la o întâlnire duhovnicească cu Chiriarhului locului.

Evenimentul s-a desfășurat în data de 8 aprilie a.c. în sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Centrului Eparhial și a reunit peste 60 de tineri preoți din cele două județe ale Eparhiei.

Programul întrunirii a cuprins o serie de dezbateri din punct de vedere liturgic, misionar-cultural, pastoral și educațional, cu referire la tema de mediație propusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul 2014.

Au fost abordate aspecte practice privind administrarea Sfintelor Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei, mai ales copiilor, tinerilor și bolnavilor.

În partea a doua a întâlnirii, a fost prezentat ultimul număr al periodicului eparhial „Călăuza Ortodoxă”, precum și broșura „Gustați și vedeți că bun este Domnului” în care sunt cuprinse povățuiri pentru copii și tineri privind Sfintele Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei, ambele redactate în cadrul editurii Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Cu această ocazie au fost expuse și vizualizate o serie de obiecte liturgice, cărți de cult, literatură duhovnicească și alte produse bisericești în vederea înnoirii obiectelor sacre din Sfintele Altare, dar și pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor credincioșilor.

Comentarii Facebook


Știri recente