Întâlnire de lucru la Reședința Episcopală din Giula (Ungaria), pentru semnarea actelor privind proiectul european legat de turismul religios

Joi, 26 ianuarie 2012, la Reședința Episcopală din Giula, sub președinția PS Părinte Episcop Siluan, a avut loc o nouă întâlnire de lucru între reprezentanții Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și cei ai Arhiepiscopiei Aradului, pentru semnarea actelor proiectului transfrontalier european privind turismul religios, care urmează să fie înaintat în comun de cele două Eparhii, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Din partea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, pe lângă Chiriarh, au mai fost prezenți Pr. Vicar Eparhial Pavel Ardelean, Pr. Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc și Pr. Consilier Economic Teodor Marc, din delegația de la Arad, sosită la Giula cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei și condusă de Pr. Vicar Eparhial Iacob Bupte, au mai făcut parte Doamna Inginer Constructor Imre Elisabeta, Administrator al Firmei SC EIS IMPORT-EXPORT SRL Deva și consultant al Arhiepiscopiei Aradului, Domnul Silviu Faur de la Societatea de Asigurări SC Verbiță SRL din Arad și Domnul Inginer Dan Popovici, de la Serviciul Tehnic al Arhiepiscopiei Aradului, iar de la Otlaca Pustă, cel de-al treilea partener în cadrul acestui proiect european, a fost prezent Domnul Primar și Deputat Parlamentar Gheorghe Șimonca, inițiatorul acestui proiect, Domnul Horváth Krisztián, specialist în programe de Dezvoltare Regională al Firmei JÖVŠÉPÃTÅK și Doamna Arhitect Pentek Katalin.

Întâlnirea a consemnat semnarea de către cele două părți a actelor pregătite pentru acest proiect, urmând ca ele să fie înaintate până la data de 31 ianuarie 2012.

În condițiile în care proiectul va fi desemnat câștigător, el ar cuprinde continuarea restaurării Catedralei Episcopale din Giula și amenajarea unui parc tradițional românesc în apropierea Catedralei, amenajarea unui Centru comunitar ecumenic în parcul de lângă biserica ortodoxă Micălaca Veche II din Arad, având obiective cu specific religios și turistic (drumul luminii, amfiteatru de întruniri și spectacole, ecran de proiecții și publicitate, portalul iubirii și al înțelepciunii și diferite pavilioane de socializare interconfesională și lucrativ artistică), iar la Otlaca Pustă restaurarea casei parohiale și realizarea unui muzeu românesc pentru turiști, precum și construirea unui paraclis din lemn în stil maramureșean, în aceiași localitate. Astfel, prin colaborarea dintre cei trei parteneri aflați de o parte și de cealaltă a graniței, se va contribui la intensificarea relațiilor frățești între cele două Eparhii, dar și la dezvoltarea unui turism cu specific religios în zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente