Întâlnire de lucru | Consilierii eparhiilor din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au discutat metodologia obținerii gradelor profesionale în preoție

În sala Justin Patriarhul a Centrului de formare continuă Dumitru Stăniloae din București a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat consilierii sectoarelor administrative bisericești, culturale, de învățământ și activități cu tineretul din cuprinsul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Lucrările ședinței din 7 august 2017 au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pr. Consilier David Pestroiu a explicat că întâlnirea a presupus detalierea și adaptarea la specificitățile din Mitropolia Munteniei și Dobrogei a Metodologiei aprobate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind desfășurarea concursurilor pentru obținerea gradelor profesionale în preoție.

Fiecare invitat și-a adus contribuția privind maniera de desfășurare concretă a cursurilor de formare continuă, a tematicii, dar și asupra unor chestiuni organizatorice privind perioadele de desfășurare, modalitățile de înscriere, desfășurarea concretă a cursurilor și a sesiunilor de evaluare, a declarat pentru Radio Trinias Pr. David Pestroiu, Consilier coordonator al Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul din Arhiepiscopia Bucureștilor.

La final, toate aspectele discutate vor fi cuprinse în mai multe documente care să ofere o viziune unitară asupra acestor chestiuni în Mitropolia Munteniei și Dobrogei.

© basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente