Întâlnire de 30 de ani la Facultatea de Teologie din Sibiu

Absolvenţii promoţiei 1981-1985 de la vechiul Institut Teologic de Grad Universitar din Sibiu, actuala Facultate de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Şaguna, s-au reîntâlnit în vechea academie şaguniană, la 30 de ani de la finalizarea cursurilor de licenţă. Absolvenţii au fost binecuvântaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, informează Ziarul Lumina.

Revederea absolvenţilor promoţiei 1981-1985 a avut loc luni, 31 august 2015, şi a fost un prilej de a realiza un bilanţ al activităţilor şi al realizărilor pe plan pastoral-misionar ale fiecărui preot, dar şi un prilej de a-i omagia pe profesorii trecuţi la cele veşnice şi a se ruga pentru odihna colegilor adormiţi în Domnul. Ca de fiecare dată, un astfel de eveniment este o sărbătoare a Bisericii şi a instituţiei de învăţământ teologic din Sibiu.

Programul întâlnirii a debutat în capela facultăţii, unde a fost oficiată o slujbă de mulţumire şi un Parastas, în prezenţa Înaltpreasfințitui Părinte Laurenţiu şi a Pr. Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Păcurariu. La final, Mitropolitul Ardealului i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi i-a felicitat pentru momentul de sărbătoare şi pentru activitatea rodnică la altarele Bisericii străbune.

„Suntem părtaşi la bucuria dumneavoastră şi noi, profesorii, cei care sunt astăzi şi continuă lucrarea sfântă a acestei instituţii, dar şi cei care sunt dincolo şi au fost prezenţi duhovniceşte. Am făcut acest moment memorial, adică am încercat pentru o clipă să ne amintim acea zi a absolvirii, pentru că acel moment îl comemoraţi acum, acea zi în care aţi pornit în viaţă cu toată dragostea, elanul, puterea şi dorinţa de a răsturna munţii. V-a ajutat Dumnezeu să vă formaţi o familie, v-a binecuvântat Dumnezeu familia cu prunci, pentru că are grijă Dumnezeu să răsplătească pe ostenitori. Ieri a fost Duminica lucrătorilor nevrednici şi am luat aminte că dacă Dumnezeu îi pedepseşte pe cei nevrednici, îi răsplăteşte pe cei care se ostenesc cu vârf şi îndesat, adică nu rămâne niciodată dator. Osteneala depusă până acum să fie primită ca o ofrandă şi să vă bucuraţi de toţi cei care, fiind în braţele duhovniceşti ale frăţiilor voastre, vor ajunge sus în Împărăţia Cerurilor şi să-şi amintească Dumnezeu că sunt acolo datorită mijlocirii şi lucrării dumneavoastră”, a spus ierarhul.

Amintirile din studenţie

Manifestările au continuat în Aula Mitropolit Ioan Meţianua Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, unde Părintele Mircea Păcurariu a ţinut un curs festiv în cadrul căruia a omagiat două mari personalităţi ale Bisericii Ortodoxe Române: Mitropolitul Nicolae Bălan, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit 60 de ani şi Mitropolitul Antonie Plămădeală, trecut la cele veşnice acum zece ani. Cele două personalităţi omagiate au marcat destinele românilor ortodocşi din Transilvania şi au rămas în istoria neamului nu doar ca mari ierarhi şi păstori de suflete, ci şi ca oameni de cultură românească şi spirit naţional.

Întâlnirea a fost un bun prilej pentru absolvenţii promoţiei 1981-1985 de a-şi prezenta realizările şi împlinirile din ultimii ani pe toate planurile. În acelaşi timp, aceştia au rememorat cele mai frumoase momente din perioada studenţiei de la Sibiu, legate de viaţa academică, de activităţile din campusul universitar şi de la capela institutului.

Comentarii Facebook


Știri recente