Întâlnire catehetică la Piatra Neamț

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, a avut loc miercuri la Piatra Neamț o nouă întâlnire din cadrul programului catehetic desfășurat în acest an de Arhiepiscopia Iașilor. Cei 15 preoți participanți i-au avut alături pe pr. dr. Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, pe pr. protopop Valentin Tofan și pe pr. Ștefan Zaharia, coordonatorul Biroului de catehizare al Protopopiatului Piatra Neamț.

Părintele Leonte Lehaci de la Parohia Negrești 1 și Dana Semian, profesor de religie, director al Școlii Gimnaziale Vaduri și metodist al Inspectoratului Școlar al județului Neamț, au susținut o cateheză cu tema „Cum se schimbă viața mea după spovedanie?”, care se regăsește și în programa catehetică pentru anul 2014, după cum aflăm de pe site-ul mmb.ro. În cadrul prezentării, s-au făcut referiri la conținutul și etapele unei cateheze, cât și la modalitatea de implementare a activităților de învățare în actul catehetic, dar și al strategiilor (metodelor și tehnicilor) interactive folosite în activitățile de învățare. Cateheza a fost urmată de discuții și luări de cuvânt ale participanților care au o bogată experiență catehetică și didactică.

„Scopul întâlnirii a fost famliarizarea preoților cu modul de a ține o cateheză prin observație, dezbatere și schimb de experiențe. S-a subliniat cu acest prilej modul de împlinire a așteptărilor inițiale ale participanților, strategia catehetică prin care preotul catehet să vină în întâmpinarea credincioșilor, precum și modul în care se poate plia o necesitate educațională și formativă pe necesitățile participanților la cateheza parohială. Această întâlnire a fost binevenită în contextul programului catehetic din această vară și al activităților conexe catehezei: tabere de creație și recreație, excursii, pelerinaje și seminarii, care vor fi organizate în parohiile protopopiatului nostru”, ne-a declarat pr. Ștefan Zaharia, coordonatorul Biroului de catehizare al Protopopiatului Piatra Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente