Întâlnire catehetică în Protopopiatul Târgu Neamț

Programul catehetic desfășurat în acest an de Arhiepiscopia Iașilor, menit să-i apropie mai mult pe preoți și pe credincioși de înțelegerea Sfintei Spovedanii și Sfintei Împărtășanii, a continuat joi, 12 iunie 2014, în Protopopiatul Târgu Neamț, informează „Ziarul Lumina”.

Întâlnirea, care s-a bucurat de prezența pr. dr. Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, a avut loc la Parohia Humuleștii Noi, păstorită de părintele Vasile Porumbescu.

Lucrările au început cu slujba Vecerniei, la care au participat 15 preoți, protos fiind părintele inspector Racu Bogdan. Răspunsurile la strană au fost date de către copiii din grupul de cateheză de la parohia gazdă. La sfârșitul slujbei, părintele inspector a ținut un cuvânt de învățătură către copiii și credincioșii prezenți la slujbă, apoi părintele paroh Vasile Porumbescu și doamna preoteasă Geanina Porumbescu au adresat invitația tuturor de a participa în casa socială la desfășurarea orei de cateheză cu tema „Mă împărtășesc doar în timpul Sf. Liturghii”. La ieșirea din biserică au fost împărțite pliante cu programul, tema și câteva repere scripturistice .

La ora de cateheză s-au prezentat filmulețe cu detalii privind Sf. Liturghie, s-a explicat în chip real copiilor prezenți ce este Proscomidia, iar aceștia au intonat cântări din timpul Sfintei Liturghii.

La final s-a realizat o poză de grup cu toți cei prezenți, după care preoții dimpreună cu părintele inspector s-au retras la discuții, impresii și provocări privind tema prezentată. În urma acestor discuții, toți cei prezenți au constatat cât de benefică și eficientă a fost întâlnirea, care a stârnit noi provocări și idei, pe care toți preoții prezenți le vor pune în aplicare la parohiile lor. Concluzia a fost dată și de către copiii prezenți, care au cerut ei înșiși să mai fie prezenți la astfel de întâlniri.

Comentarii Facebook


Știri recente