Întâlnire a tinerilor din Jibou în cadrul proiectului Nu sunt indiferent!

În amfiteatrul Grădinii Botanice Vasile Fati din Jibou, a avut loc, miercuri, 7 august 2013, a doua întâlnire a tinerilor din cadrul proiectului „Nu sunt indiferent!”, proiect inițiat de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Jibou în parteneriat cu Asociația Filantropia Porolissum și Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou, a precizat Pr. Insp. Claudiu Nechita.

Tema supusă dezbaterii a fost „Relațiile dintre copii și părinți în contextul societății actuale”, temă alesă de tinerii participanți la sesiunea anterioară. Subiectul s-a dovedit a fi cât se poate de actual și atractiv, generând discuții bine argumentate de tineri legate de conflictul dintre generații, dificultăți de comunicare, încredere, înțelegere, respect reciproc, nevoia de a-l cunoaște sau a-l înțelege pe celălalt, părinte sau copil. A fost de asemenea evidențiat faptul că problemele de interrelaționare filială, nu țin întotdeauna numai de părinți și copii, ci și de contextual social, cultural, particular fiecărei persoane în parte.

Ca o continuare a celor dezbătute, de comun acord, a fost aleasă ca temă de discuție pentru întâlnirea viitoare: „Tinerii ieri – Tinerii azi” întâlnire care va avea loc în același cadru oferit cu atâta generozitate de Gradina Botanică din Jibou.

Totodată, a fost propusă o excursie având ca obiective rezervația naturală Gradina Zmeilor din Gâlgăul Almașului, Castrul roman de la Porolissum, precum și câteva bisericuțe de lemn, bijuterii de arhitectură populară creștină, mărturii ale credinței și statorniciei românești în această parte de țară.

Comentarii Facebook


Știri recente