Întâlnire a preoților și profesorilor de religie din Reșița

 

Întâlnirea preoţilor şi profesorilor de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Reşiţa-Anina s-a desfăşurat joi, 7 aprilie 2016, la Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din Reșița. Evenimentul a debutat  cu săvârşirea Acatistului Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Preasfinţia Sa a subliniat importanţa cultivării virtuţilor creştineşti în rândul tinerilor.

 „Concluziile acestei întâlniri ne arată că nu putem să cultivăm virtuțile creștinești în sufletul și inima tinerilor noștri fără să-i îndemnăm în primul rând la citirea Sfintei Scripturi. Astăzi am pus accentul din nou pe exemplul preoților și profesorilor de religie, pentru că tinerii au nevoie în societatea actuală de modele vii. Preotul și profesorul de religie să fie, să rămână și să devină model de urmat în tot ceea ce înseamnă viață duhovnicească și spirituală. Așadar, credem că atât preoții, cât și profesorii de religie au plecat de la această întrunire pastoral-misionară convinși că trebuie să facă mai mult pentru formarea și educația religioasă a tinerilor noștri și în primul rând să-și pună rânduială în viața lor personală și în viața de familie, astfel încât să rămânem modele în această societate”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În continuare, Părintele Vali Ungar de la Parohia Duleu a rostit o predică la duminica a patra din Post, iar părintele Cristian Maidan de la Parohia Târnova a prezentat o cateheză pentru tineri, cu tema „Virtuţile vârstei tinereţii”.  De asemenea,  trei profesori de religie au susţinut referate în cadrul conferinţei „Provocările societăţii globalizate şi educaţia religioasă a tinerilor” şi au fost dezbătute problemele pastorale din unităţile parohiale ale cercului pastoral-misionar.

„Cercul pastoral-misionar Reşiţa-Anina este cea de-a treia întrunire din acest an cu preoții și profesorii de religie care caută noi strategii în educarea religioasă a tinerilor”, a subliniat Diac. Pavel Canea, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

Episcopia Caransebeșului a organizat pentru acest an, închinat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, 10 astfel de întruniri.

Comentarii Facebook


Știri recente