Întâia duminică a Postului Mare la Drobeta Turnu Severin

Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin a devenit neîncăpător În Duminica Ortodoxiei. Credincioșii severineni au participat în număr impresionant la Sfânta Liturghie săvârșită duminică, 9 martie, de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Alături de Episcopul Severinului și Strehaiei s-a aflat și soborul de preoți și diaconi al sfântului lăcaș de închinare, rugându-se și cuminecându-se în cadrul ceremoniei euharistice din prima duminică a postului Sfintelor Paști.

În aceasta duminică, numită de Sfinții Părinți Duminica Ortodoxiei, dreptslăvitorii creștini severineni au primit binecuvântări arhierești și s-au împărtășit în număr mare cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Iisus Hristos, spre întărire sufletească, în vederea trecerii în pace a Marelui Post.

La finalul slujbei, după ce s-a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inima credincioșilor cuvânt de învățătură. Printre alte aspect legate de dobândirea unei stări de curățenie sufletească, Părintele Episcop a îndemnat credincioșii la evlavie și respect față de sfintele icoane, atât de importante în purtarea dialogului nostru cu Dumnezeu și cu sfinții Săi.

Părintele Episcop a arătat totodată că cinstirea se adresează ipostasurilor zugrăvite în icoane, care poartă rugăciunea credinciosului către Dumnezeu, așa cum o fac și cei 40 de sfinți mucenici prăznuiți anual la data de 9 martie. Nevoințele și chinurile mucenicești, a mai spus Preasfinția Sa, trebuie luate ca exemplu de răbdare în lupta pe care fiecare creștin o are de purtat.

În această duminică și în următoarele două în bisericile din întreaga țară și străinătate se organizează colecta în bani pentru Fondul Central Misionar destinat lucrării misionare, social-filantropice a Bisericii și sprijinirii parohiilor sărace.

Comentarii Facebook


Știri recente