Instructaj ISU la Agapia: O parte din maici și elevele seminarului au învățat ce să facă în situații de urgență

Cele 70 de eleve și cadrele didactice de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfânta Cuvioasă Parascheva” al Mănăstirii Agapia au participat marți la un instructaj în domeniul situațiilor de urgență. Li s-au alăturat directorul instituției de învățământ și o parte din obștea mănăstirii.

Reprezentanții I.S.U. Neamț au informat participantele despre situațiile în care se apelează numărul unic de urgență 112, ce trebuie făcut în caz de incendiu sau cutremur, precum și pașii de urmat în cazul găsirii de muniție neexplodată.

Un paramedic SMURD a prezentat noțiuni de prim ajutor pentru situații de leșin, înec cu bol alimentar sau producere a unui accident rutier.

Instructaj pentru situații de urgență desfășurat marți, 20 septembrie 2022, la Mănăstirea Agapia și Seminarul Agapia. Foto: Doxologia.ro

Instructajul s-a finalizat cu prezentarea autospecialei de intervenție cu dotările aferente și cu explicarea modului de utilizare a stingătorului în cazul producerii unui incendiu.

Pornind de la cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: „Pe acestea trebuia să le faceți, iar pe acelea să nu le lăsați” (Matei 23, 23), s-a considerat de cuviință pentru elevele și cadrele didactice al seminarului sus-menționat, ca pe lângă pregătirea teologică, acestea să-și însușească și spiritul civic de întrajutorare a semenilor aflați în situații de urgență, au transmis reprezentanții instituției de învățământ.

Instructajul a fost realizat în baza Protocolului de prevenire încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț. Centrul eparhial Iași a fost reprezentat de pr. Marius Burghelea, directorul Departamentului pentru securitate în muncă, situații de urgență și protecția datelor.

Foto credit: Doxologia.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente