Instalarea noului protopop al Protopopiatului Săliște

La sediul Protopopiatului Săliște, județul Sibiu, a avut loc astăzi, 18 martie 2014, o ședință administrativă în cadrul căreia a fost instalat noul protoiereu. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, participând toți preoții de la parohiile arondate Protopopiatului Săliște, după cum informează mitropolia-ardealului.ro.

În debutul ședinței, IPS Mitropolit Laurențiu i-a mulțumit fostului protopop de Săliște, părintele Ioan Ciocan, pentru întreaga activitate misionară din cei opt ani în care a condus preoții din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Sibiului. Ierarhul a subliniat devotamentul și angajamentul părintelui Ioan Ciocan față de misiunea încredințată, dar și aprecierea de care s-a bucurat în rândul preoților. Prin predarea mandatului către noul protopop, părintele Petru-Toader Damian de la Parohia Gura Râului II, se dorește ca viața bisericească din protopopiat să prindă un suflu nou, adus de tinerețea și angajamentul noului protoiereu.

După cuvântul IPS Mitropolit Laurențiu prin care l-a binecuvântat și l-a felicitat pe fostul protopop pentru anii închinați acestei slujiri, întâlnirea a cotinuat cu ceremonia de instalare a noului protoiereu. Secretarul Protopopiatului Săliște, pr. Florin-George Radu, a citit actul de numire în funcție și atribuțiile noului protopopul, a căruia activitate va fi evaluată periodic, la șase luni. În funcție de rezultatele evaluării, mandatul poate continua sau poate fi întrerupt.

Atât fostul protopop cât și noul protoiereu au mulțumit IPS Mitropolit Laurențiu pentru încrederea acordată, dar și preoților pentru colaborare.

Proiecte misionare

La început de mandat, părintele Petru-Toader Damian a dorit să transmită preoților planul misionar pe care îl va implementa în timpul mandatului de protopop și la care fiecare preot paroh este chemat să contribuie după posibilități.

„Mulțumesc Înaltpreasfințitului Mitropolit Laurențiu pentru încrederea acordată și pentru misiunea încredințată. Trebuie să duc mai departe lucrarea misionară pe care a început-o părintele Ioan Ciocan, care și-a încheiat mandatul anul acesta. Vom încerca să dezvoltăm lucrarea misionară pe cele două zone importante ale Protopopiatului nostru și anume Mărginimea Sibiului și Valea Secașelor, fiecare cu identitatea și tradițiile ei. Protopopul trebuie să inițieze proiecte pentru a spori activitatea misionară, culturală și social-filantropică a parohiilor și a protopopiatului în sine, ca o lucrare de dezvoltarea a Bisericii pe aceste meleaguri. Este o lucrare dificilă, dar sunt sprijinit de preoții inimoși ai Protopopiatului, vrednici fiecare în parohia lui și cu lucrări deosebite. Toți trebuie să ieșim din parohiile noastre spre binele Bisericii și îi asigur de întreaga mea colaborare, dar și ei trebuie să fie alături de cancelaria protopopească pentru sprijinirea activităților menționate”, a spus protopopul Petru-Toader Damian.

Comentarii Facebook


Știri recente