Înnoiri la Centrul „Familia” din orașul Pantelimon. Patriarhul a sfinţit corpul Belvedere

Patriarhul României a binecuvântat marţi seara corpul Belvedere din cadrul Centrului cultural misionar „Familia” – Pantelimon. Ceremonialul a avut loc după şedinţa Sfântului Sinod, în prezenţa ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române.

În imobilul recent renovat pot fi organizate întruniri, dar şi evenimente legate de Tainele Botezului şi Cununiei, centrul fiind dedicat familiei creştine.

Cu acest prilej, Patriarhul a apreciat activitatea celor implicaţi în recondiţionarea spaţiului.

„Felicităm pe cei care s-au ocupat de lucrări, mai ales pe părintele Consilier Ştefan Ababei şi echipa sa, numită Arcada a Patriarhiei Române”.

Patriarhul Daniel a oferit o icoană pentru centrul cultural misionar din Pantelimon. Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

Preafericirea Sa a amintit că în apropiere a existat o mănăstire închinată Sfântului Pantelimon,.care a fost demolată în perioada comunistă, fapt pentru care au început lucrările de construcţie la o biserică în proximitatea centrului.

„Este nevoie de biserică nou. Are un demisol generos, iar acum se lucrează la parter”, a menţionat Patriarhul Daniel.


Istoria unei mănăstiri pierdute, închinată Sfântului Pantelimon şi a unui fragment al moaștelor sale


Părintele Patriarh a precizat că în viitor, după ce vor fi gata toate lucrările, centrul va putea găzdui şi unele şedinţe sinodale. „Să mai ieşim un pic din rutina clădirilor din oraş”, a subliniat Patriarhul României.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a explicat necesitatea renovării clădirilor aferente centrului pentru activităţile misionare, una dintre acestea fiind cazarea pelerinilor cu prilejul hramurilor.

„Din nefericire, mănăstirile din jurul Bucureştiului nu sunt dotate cu spaţii de cazare pentru primirea pelerinilor cum este  cazul la Oradea, la Mănăstirea Sfânta Cruce; acolo au spaţii de cazare pentru 100 -200 de persoane, apoi la Moldova, la Sihăstria Putnei, la Zosin. Deci, în Transilvania şi în Bucovina Mănăstirile şi-au construit mai multe spaţii de cazare pentru a primi pelerini”, a spus Patriarhul Daniel.

Centrul cultural-misionar Familia a fost înființat în 27 februarie 2014 și serveşte drept casă de oaspeţi pentru invitaţii Patriarhiei Române la diferite evenimente.

De asemenea, centrul desfăşoară activităţi culturale, educative şi misionare, în sprijinul familiilor aflate în situaţii de dificultate din motive sociale, spirituale şi medicale, al tinerilor cu o înzestrare intelectuală şi spirituală deosebită lipsiţi de posibilităţi materiale sau provenind din familii dezorganizate, precum şi a celor orfani, al vârstnicilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, fără a face discriminare pe motive de pregătire profesională, vârstă, sex, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică sau origine socială.

Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

Mai multe imagini în Galeria Foto.


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente