Înnoire şi rugăciune la Parohia Petroșani II. PS Gurie: Să înmulţim faptele bune

PS Gurie slujind în Parohia Petroşani 2

Preasfințitul Părinte Gurie a slujit, duminica aceasta, în Parohia Petroșani II, Hunedoara.

Episcopul Devei şi Hunedoarei a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate la biserica parohială şi oficiat Sfânta Liturghie, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul le-a vorbit credincioşilor despre lucrarea duhovnicească pe care fiecare om trebuie să o împlinească în vederea dobândirii vieţii veşnice.

Această lucrare este înfăptuită, după cum a spus ierarhul, prin post, rugăciune și fapte bune, dar și prin participare activă la viața comunității, prin slujbele și Tainele Bisericii lui Hristos.

Preasfinția Sa a îndemnat la sporirea rugăciunii și la înmulțirea faptei celei bune, spre a ne întări duhovnicește în urcușul nostru, împreună cu Hristos, de la poalele Golgotei spre Învierea sufletelor.

La final, Episcopul Devei și al Hunedoarei a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor care s-au implicat activ în proiectul de înfrumusețare a bisericii „Sfânta Treime” din municipiul Petroșani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…