Înnoire în Suieşti. Biserica Mănăstirii din localitatea natală a Patriarhului Justinian a fost sfinţită

IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat în 22 octombrie 2017 slujba de sfințire a noii Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Binecredinciosul Împărat Justinian cel Mare din satul Suieşti, judeţul Vâlcea. Localitatea este locul de naştere al vrednicului de pomenire Patriarh Justinian Marina, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit 40 de ani.

Delegatul Părintelui Patriarh Daniel la acest eveniment a fost PS Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal.

Episcopul a transmis mesajul Părintelui Patriarh și a acordat domnului Lucian Zmaranda, ctitorul mănăstirii, Ordinul Crucea Patriarhacare este cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, informează Radio Trinitas.


O biserică-simbol în satul natal al Patriarhului Justinian


La acest eveniment au mai slujit:

  • IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,
  • PS Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului,
  • PS Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe o scenă amenajată în fața mănăstirii, în cadrul căreia IPS  Mitropolit Irineu a rostit un cuvânt.

La final, IPS Varsanufie a mulțumit IPS Irineu și Preasfințiților Părinți pentru bucuria împărtășită clerului și credincioșilor din Arhiepiscopia Râmnicului cu prilejul manifestărilor organizate spre cinstirea Patriarhului Justinian Marina, arătând totodată că ridicarea Mănăstirii Suiești este deopotrivă un act de recunoștință și de cinstire pentru întreaga activitate misionară și pastorală a patriarhului care a luptat pentru păstrarea demnității Bisericii Ortodoxe Române.

Tot astăzi, a fost inaugurată Casa memorială Patriarhul Justinian Marina, amenajată la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie în apropierea mănăstirii din satul natal al celui de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, informează arhiepiscopiaramnicului.ro.

Acum aproape un an a fost sfinţit şi Paraclisul Mănăstirii din Suieşti.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente