Înmormântarea teologului și istoricului ortodox Olivier Clément va avea loc marți, 20 ianuarie 2009, la Paris

La Paris va avea loc marți, 20 ianuarie 2009, înmormântarea teologului și istoricului ortodox Olivier Clément. Ceremonia va avea loc în jurul orei 11.30, ora locală și va fi precedată de slujba Sfintei Liturghii, care se va oficia la Institutului de Teologie Saint-Serge din capitala Franței. Olivier Clément a trecut la cele veșnice în cursul serii de joi, 15 ianuarie 2009, la vârsta de 87 de ani. Născut în anul 1921 într-un sat din Franța, într-o familie ale cărei origini erau protestante și catolice, Olivier Clément s-a convertit în 1940 la ortodoxie.

Autorul a peste 30 de scrieri teologice, Olivier Clément a realizat și o serie de dialoguri având ca interlocutori personalități marcante ale teologiei creștine, printre care Patriarhul Athénagoras, Papa Ioan Paul al II-lea, Fratele Roger de la Taizé și Părintele Dumitru Stăniloae.

Timp de 35 de ani, Olivier Clément a predat teologia comparată și morala la Institutul de Teologie Saint-Serge din Paris. Personalitate ilustrativă a culturii occidentale din secolul al XXI-lea, Olivier Clément a fost membru al Comisiei mixte de dialog catolic-ortodox și al Conferințelor bilaterale ortodocși-protestanți.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente