Inițiere în pictură în cadrul Școlii de vară organizate de Parohia vâlceană Brezoi I

În perioada vacanței de vară, în cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, Parohia Brezoi I organizează, pentru copiii înscriși în proiect, dar și pentru toți cei interesați, Școala de vară de Inițiere în pictură, potrivit arhiram.ro. Întâlnirile, care vor avea loc în fiecare zi de vineri de la ora 10.00, după săvârșirea slujbei Sfântului Maslu, vor fi coordonate de către doamna Angela Tomaselli, cetățean de onoare al Orașului Brezoi.

Angela Tomaselli s-a născut la 5 noiembrie 1943, în Brezoi, Vâlcea, din părinții Elvira și Ferdinand, tatăl provenind din familiile Croce și Tomaselli, italieni stabiliți în secolul al XIX lea, mai întâi în zona Argeșului și apoi, definitiv, în nordul județului Vâlcea, pe care l-au găsit asemănător cu Predazzo și Trento, de unde proveneau.

Între 1961-1967 este studentă la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București. În 1970 este profesor la Liceul de Artă din Galați și, în același an, are prima expoziție personală la Casa de Cultură Galați. Din 1971este membru în Uniunea Artiștilor Plastici din România. În 1974 este coautor, alături de Eugen Holban, asigurând și grafica, primului volum al albumului Arta Populară (din județul Galați).

Începând cu anul 1972 susține numeroase expoziții în țară, de grup – Bacău, Galați, București, Suceava, Râmnicu Vâlcea sau personale – București, Galați, Iași, Râmnicu vâlcea, și în străinătate – Rusia, Ungaria, Grecia, Italia, Franța, Moldova, Austria, Italia, Germania etc. Participant și organizator a mai multor tabere de creație – Moinești, Măgura, Tescani (Bacău), Strehaia (Mehedinți), Ipotești (Botoșani) etc. De-a lungul carierii primește numeroase premii: în 1976, premiul întâi pentru pictură la Expoziția republicană a cadrelor didactice, în 1995 premiul UAP din Republica Moldova, în 1996 premiul Muzeului de artă din Bacău, în 1998 marele premiu la Salonul de Sud, filiala UAP Vâlcea, în 2001 Diploma de Onoare și Mențiunea specială a Juriului din Quissac, Franța, în 2006 și 2008 nominalizată la Premiile Radio România Cultural, la secțiunea artă plastică.

Comentarii Facebook


Știri recente